Topic-iconŚliwki na rynki lokalne w innych krajach

2011/01/25 12:31 #1099 przez ANDRZEJJERZY
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Ciekawe odmiany. Katinka owocuje w czasie Cacanska Lepotica. A jak z jej wybarwieniem. Wybarwia się wcześnie jak Lepotica?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/25 12:55 #1103 przez kwiatek
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Katinka dojrzewa ok. 5 dni przed odmianą Cacanska Lepotica i nie wybarwia się tak wcześnie jak ona przed osiągnięciem pełnej dojrzałości. Poza tym nie ma aż tak granatowej skórki jak Cacanska Lepotica, jest ona raczej bordowoniebieska.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/25 16:10 #1120 przez rafcio66
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
A jak z plennością tych odmian i czy są one opłacalne w produkcji, jak ze zbytem tych owoców??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/25 20:21 #1132 przez ANDRZEJJERZY
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
W Polsce lepszy zbyt niż Katinka ma pewnie odmiana Cacanska Lepotica.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/26 09:18 #1142 przez Kuba
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dzięki, ciekawe tylko czy da się z tych odmian zrobić dobre wino? Co o tym myślicie, jakie propozycje?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/26 09:21 #1143 przez ANDRZEJJERZY
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Raczej śliwowicę. Wino niezbyt jest smaczne. Po prostu ocet.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/26 11:38 #1189 przez Kuba
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Śliwowicę dobrze, ale najpierw trzeba to chyba przefermentować, aby otrzymać jakiś procent, a dopiero później poddać procesowi destylowania... czy tak?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/26 13:18 #1193 przez rafcio66
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Nom raczej trzeba zostawić do przefermentowania, bo inaczej to chyba żadnych procentów nie będzie

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/27 21:49 #1232 przez ANDRZEJJERZY
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Kuba napisał:

Śliwowicę dobrze, ale najpierw trzeba to chyba przefermentować, aby otrzymać jakiś procent, a dopiero później poddać procesowi destylowania... czy tak?

Śliwowicy jeszcze nie robiłem. Raz zrobiłem ze śliwek wino tak jak się to robi z wiśni ale musiałem zrobić z niego nalewkę z alkoholem i miodem bo samo niezbyt wszystkim smakowało.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/01/28 10:17 #1242 przez rafcio66
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Wino ze śliwek- nie wiem jak smakuje, ale na sama myśl wino ze śliwek jakoś tak mi nie pasuje, co najwyżej nalewka :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.680 s.
X