Szafa/Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa (do 6000 kg/d)

Cena: 22 500,00 PLN
Dodane 2020-07-22 19:12:13

Opis

Witamy Szanowni Państwo. CO OFERUJEMY: Suszarnie na podczerwień o rożnej wydajności oraz mocy. Nasz sprzęt jest uniwersalny, jeśli kupisz szafkę do suszenia pomidorów, śliwek, moreli w lecie, to w okresie jesienno-zimowym możesz łatwo wysuszyć każdy inny produkt, który będzie interesujący dla Twojej firmy, na przykład dynię, buraki, jabłka, gruszki i itp. Krótki opis technologii i wyposażenia do suszenia. JAK WYGLĄDA SUSZENIE? Zasada suszenia w podczerwieni polega na równomiernym narażeniu na promieniowanie podczerwone na całym obszarze produktu w celu usunięcia wilgoci na poziomie komórkowym bez naruszania integralności błony komórkowej, to znaczy energia zużywana przez emitery podczerwieni jest wydawana bezpośrednio na ogrzewanie produktu, a nie powietrza, jak na suszenie konwekcyjne. Proces suszenia w podczerwieni jest kontrolowany za pomocą dotyku z prostym i intuicyjnym interfejsem, dzięki czemu masz możliwość zaprogramowania komory suszenia do pracy z dowolnym produktem. Stopniowe programowanie procesu suszenia zapewnia racjonalne wykorzystanie zasobów elektrycznych i czasu, ponieważ na każdym etapie masz możliwość ustawienia optymalnego czasu, temperatury i szybkości wentylacji. Ponieważ procesowi suszenia w podczerwieni towarzyszy intensywne uwalnianie wilgoci, istnieje potrzeba jego usunięcia. Dzięki dostosowanemu systemowi wentylacji wilgoć uwalniana podczas procesu suszenia jest równomiernie usuwana w całym obszarze produktu z komory suszenia na każdym etapie procesu suszenia. Z CZEGO SĄ WYKONANE? Z wysokiej jakości materiału - stali nierdzewnej. Dostępne są również czujniki temperatury, wentylatory, warto wspomnieć o możliwości operacyjnego zakończenia cyklu pracy suszarki. JAKIE SĄ ZALETY SUSZENIA PODCZERWIENI PRODUKTÓW I MATERIAŁÓW? Zastosowanie promieniowania podczerwonego do suszenia produktów spożywczych (owoce, warzywa, jagody, grzyby, rośliny okopowe, mięso, owoce morza, przekąski, ser, herbata, zioła, pyłek roślinny) zapewnia: -zapewniając atrakcyjną prezentację i zachowanie składu przetwarzanych surowców; -prawie całkowita bezpłodność, dzięki której następuje nie tylko całkowite zniszczenie szkodliwych mikroorganizmy, ale także zapobieganie ich dalszemu rozwojowi; -aktywacja procesów biologicznych przyczyniających się do poprawy jakości produktu. -konserwacja enzymów, ponieważ suszenie można przeprowadzić w niskiej temperaturze. -minimalne koszty energii na jednostkę produktu gotowego. A co najważniejsze - promienie podczerwone NIE szkodzą ludzkiemu ciału i środowisku. Tak więc produkty wytwarzane przez twoje przedsiębiorstwo zachowają wszystkie swoje użyteczne właściwości, będą minimalnie podatne na uszkodzenia, a jego trwałość znacznie się wydłuży. Technologia suszenia w podczerwieni jest również stosowana do przetwarzania zboża, pasz dla zwierząt, przypraw, piasku, węgla, pigmentu, trocin i innych materiałów, których przechowywanie i stosowanie wymaga usunięcia nadmiaru wilgoci. CENA: od 22 500 do 93 900 zł (w zależności od wydajności) WYDAJNOŚĆ: od 250 do 6000 kg/dzień W RAZIE PYTAŃ: Nasi konsultanci są zawsze dostępni do Państwa dyspozycji, więcej informacji udzielimy telefonicznie oraz drogą mailową. Tak że zapraszamy do odwiedzania strony internetowej: www.dryinfrared.com/pl www.labecotech.pl DODATKOWE INFORMACJE: Uprzejmie informujemy że podane ceny są cenami netto, więc prosimy o dodanie 23%.

Informacje dodatkowe

Telefon 79..........pokaż

Lokalizacja


Mirkowska 43C, 05-520

Szczegóły ogłoszenia

Id Ogłoszenia: 1136
Wyświetlony: 145
Wygasa: 2021-01-18 20:12:13
Projekt strony www Sitte.pl Lublin

No Internet Connection