Nowe doradztwo dla producentów truskawek – Natural Quality

 

Od tego roku producenci truskawek mogą skorzystać z nowego doradztwa – Natural Quality, które obejmuje zarówno produkcję konwencjonalną, jak i z obniżoną liczbą pozostałości substancji aktywnych.

Duża konkurencja na rynku sprawia, że coraz istotniejszym argumentem staje się jakość produkowanych owoców. Jakość nie tylko dotyczy ich rozmiaru czy wybarwienia, ale wyróżnikiem staje się także ilość i poziom pozostałości substancji aktywnych.

Niestety, w przypadku produkcji truskawek przemysłowych nie zawsze możemy liczyć na zadowalające ceny. Natomiast, jeśli chodzi o truskawki deserowe wciąż mówimy o popycie ze strony supermarketów  – jeśli dostarczymy większe, jednorodne partie towaru o wysokiej jakości, możemy liczyć na konkurencyjne ceny.

Natural Quality obejmujące doradztwo Piotra Zielińskiego, komunikaty i lustracje plantacji zapewnia profesjonalną pomoc w prowadzeniu plantacji w sposób konwencjonalny, jak i z obniżoną liczbą substancji aktywnych.

W produkcji truskawek o wysokiej jakości pomocne są modele chorobowe pomagające określić zagrożenie i potrzebę zabiegów w przypadku najgroźniejszych chorobach truskawek: antraknoza, szara pleśń i mączniak prawdziwy. Dzięki temu wiemy, kiedy i czym wykonać skuteczny zabieg. Pewność i precyzja zabiegu są gwarantem skutecznej ochrony. Nowe doradztwo Natural Quality zapewnia pomoc w podejmowaniu decyzji o konieczności, czasie i rodzaju zastosowanego środka przy optymalnym stosunku kosztów do oczekiwanego rezultatu, jakim jest wysokiej jakości produkt końcowy. Korzystanie z modeli chorobowych ma również bardzo duże znaczenie ekonomiczne, ponieważ niektórych zabiegów można uniknąć.

W razie dodatkowych pytań o zasady współpracy, odpowiedzi udziela Piotr Zieliński: tel: 607 396 661 i Jarosław Skalski 513 955 092.

 

Powiązane artykuły

X