„amela” – pierwsza marka jabłek bez pozostałości jest już w supermarketach

Sieć Selgros Cash&Carry poinformowała, że zdrowe, smaczne i produkowane w innowacyjnej technologii  „zero pozostałości pestycydów” jabłka marki „amela” są już dostępne w halach Selgros w sprzedaży detalicznej oraz w opakowaniu 6 kg.

„amela” to pierwsza marka, pod którą sprzedawane są polskie jabłka produkowane w programie znanym jako „zero pozostałości”.

Jak czytamy na stronie marki, jabłka „Amela” odznaczają się wyjątkowymi cechami zdrowej polskiej żywności. Uprawiane są zgodnie z technologią „czysty owoc”, czyli nie zawierają chemicznych pozostałości środków ochrony roślin.

Program ten zwany także „zero pozostałości” jest realizowany przez sadowników skupionych w Klastrze „Polska Natura”, działającym na terenie gminy Błędów, największego Sadu Europy.

 

Źródło: amela.pl, selgros.pl

 

Powiązane artykuły

X