Topic-icon Tanio zbudować chłodnię

2011/03/15 12:09 #3382 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
W średnich przechowalniach stosuje się stacjonarną instalację do ciekłego azotu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:10 #3383 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Natomiast w dużych tzw. generatory, dla których konieczne jest bezpośrednie połączenie z powietrzem atmosferycznym.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:13 #3384 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Niezależnie jednak od źródła azotu przechowalnia KA powinna być wyposażona w zawór bezpieczeństwa.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:15 #3385 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Skomplikowana technika.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:15 #3386 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dobrze wyposażona przechowalnia powinna posiadać płuczki dwutlenku węgla.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:15 #3387 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Służą one do obniżania poziomu dwutlenku węgla produkowanego przez owoce w procesie oddychania.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:16 #3388 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Bardzo istotnym wyposażeniem przechowalni jest analizator warunków przechowywania.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:18 #3389 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Oprócz optymalnej temperatury i składu gazowego atmosfery, ważnym czynnikiem w utrzymaniu wysokiej jakości owoców jest wilgotność względna powietrza w komorze przechowalniczej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:20 #3390 przez krzysio4444
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dla jabłek i gruszek wilgotność powinna wynosić od 85 proc. do 98 proc.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2011/03/15 12:24 #3391 przez ANDRZEJJERZY

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.299 s.
X