Rewolucja w dziedzinie soków w Niemczech

Niemcy chętnie piją soki owocowe – na jednego mieszkańca wypada aż 37 litrów. Kupowane są głównie pasteryzowane produkty.  
Na tamtejszym rynku pojawiła się jednak nowa jakość – soki niepasteryzowane bez obcych dodatków. Produkowane są w sterylnych warunkach i zachowują więcej składników odżywczych. Dostępne będą w następujących smakach: truskawko-pomarańczowym, malinowo-gruszkowo-jabłkowym i mango-acerola-jabłkowo-limetkowym.

 W Wielkiej Brytanii, Skandynawii i Holandii sprzedawane są od dawna, w Niemczech nie było takiego dostawcy, poza regionalnymi producentami soku z owoców świeżo wyciśniętych. Soki są dostarczane w postaci zamrożonej (mają trwałość 7 dni) i jest to duże wyzwanie logistyczne.
Butelka 400-mililitrowa będzie kosztować 2,99 euro.
Źródło: fruchtportal.de, www.juice.truefruits.com

Powiązane artykuły

X