KissabeI® Rouge: Jabłko o wyjątkowym smaku i kolorze

 

Znakomity kolor miąższu, mała ilość ordzawionych owoców, niezmiennie dobra jakość, wzrost zainteresowania na rynku: tak oceniają włoscy i niemieccy partnerzy nowy sezon jabłek o czerwonym miąższu Kissabel® Rouge.

Kilka dni temu na półkuli północnej zakończyły się zbiory odmiany o wyjątkowym smaku i czerwonym miąższu, Kissabel® Rouge wkracza na europejski rynek, by zaimponować konsumentom swoim niepowtarzalnym wyglądem. Uprawiana głównie we Włoszech i Niemczech, Kissabel® Rouge charakteryzuje się zarówno czerwoną skórką, jak i miąższem oraz intensywnym, jagodowym smakiem.

Wyjątkowa barwa miąższu, średni rozmiar, doskonała jakość: to znak rozpoznawczy zbiorów w 2020 roku zdaniem partnerów włoskich i niemieckich. Będąc w stanie przyciągnąć konsumentów z całego świata, perspektywy dla barwnej odmiany jabłka Kissabel® są więcej niż obiecujące.

„Jesteśmy bardziej niż zadowoleni z jakości owoców zebranych jesienią - mówi Fabio Zanesco z Włoch, dyrektor ds. Marketingu i sprzedaży Vi.P contortium, - Kissabel® Rouge wykazuje bardzo dobrą pigmentację i bardzo mało ordzawień dlatego liczymy na pozytywne opinie konsumentów. W związku z tym zaplanowaliśmy ze sprzedawcami degustacje, tak byśmy mogli uzyskać informację zwrotną od konsumentów na temat cech jabłka. Postaramy się sprostać wszystkim potrzebom rynku, dzięki starannemu planowaniu sprzedaży i alokacji średnich i dużych rozmiarów do Włoch, a mniejszych na rynek skandynawski. Jesteśmy głęboko przekonani, że projekt Kissabel® ma duży potencjał”.

Również Andrea Fedrizzi, szef marketingu i komunikacji firmy Melinda, jest pozytywnie nastawiona do tego projektu: „Jakość jabłek z naszych zbiorów jest doskonała, podobnie jak pigmentacja miąższu i kolor skórki. Również w tym roku spodziewamy się dobrej reakcji ze strony rynku, chociaż ilości są mniejsze. Zrobiliśmy promocję w sklepie i różnorodność prezentowaliśmy na wszystkich wystawach, w których braliśmy udział. Teraz pracujemy nad ulepszeniem opakowania, tak by podkreślało wyjątkową barwę miąższu. Kissabel® Rouge wciąż jest odmianą niszową, ale ma wielką wartość, biorąc pod uwagę cechy, którymi się wyróżnia ”.

Niemcy także zakończyli już zbiory, które oceniają bardzo dobrze:

Niezwykły kolor wnętrza Kissabel® Rouge zachwyca konsumentów – komentuje Inga Mohr, szef marketingu Red Apple Germany - W tym roku nie mieliśmy problemów z ordzawieniami, a ze względu na późne i obfite deszcze zbiory osiągnęły zaplanowane ilości. Zauważyliśmy, że zainteresowanie Kissabel® Rouge było bardzo duże przed Halloween: głęboki czerwony owocowy kolor doskonale pasuje do tego święta. Dlatego stworzyliśmy specjalne opakowanie, otwierając tym samym atrakcyjną niszę dla producentów. Ponadto stworzyliśmy nową naklejkę, aby przekazać konsumentom i detalistom wyjątkowość Kissabel®: produktu o egzotycznym wyglądzie, ale uprawianego w kraju”. Umacniając zaufanie do tego produktu oraz w odpowiedzi na jego rosnące zapotrzebowanie, niemiecka firma posadziła już nowe jabłonie Kissabel® na całym obszarze produkcyjnym.

Kissabel® to marka, która identyfikuje odmiany o różnym zabarwieniu miąższu - od różowego do ciemnoczerwonego - opracowane przy użyciu wyłącznie naturalnych technik hodowlanych dzięki projektowi IFORED, międzynarodowemu partnerstwu obejmującemu 14 największych firm produkcyjnych i marketingowych na świecie.

 

Komentarze  

-1 #3 hmm 2020-11-08 19:25
Cytuję Zbyszek M.:
A ja jestem pewien, że odmiany z czerwonym miąższem zrobią wielką karierę.... szybciej niż myślimy.
Bo ja wiem, czy grejpfruty z czerwonym miąższem sprzedają się tak dużo lepiej niż te normalne ?
Cytować
+2 #2 Zbyszek M. 2020-11-07 14:19
A ja jestem pewien, że odmiany z czerwonym miąższem zrobią wielką karierę.... szybciej niż myślimy.
Cytować
0 #1 baca 2020-11-05 17:21
To ciekawostka bez większego znaczenia
Cytować

Powiązane artykuły

X