Mus z jabłek – prosty sposób na zagospodarowanie nadwyżki owoców

lenismusW Polsce coraz większą popularnością cieszą się soki jabłkowe tłoczone, nieklarowane (NFC) i coraz więcej sadowników przetwarza w ten sposób jabłka. Kolejnym sposobem pozwalającym na zagospodarowanie jabłek jest wytworzenie z nich musu. Taki produkt popularny jest we Włoszech, gdzie klienci sklepów spożywczych mają spory wybór musów jabłkowych.  

W trakcie targów Fruit Logistica 2015, zaprezentowano nowy produkt w ofercie Leni’s, czyli jednej z najsilniej promowanych w ostatnich latach południowotyrolskich marek. Należy ona do konsorcjum VOG. 100% mus z jabłek oferowany jest w szklanych słoiczkach o pojemności 150 gr., które wyróżniają się spośród produktów konkurencyjnych, które sprzedawane są w aluminiowych, nieprzezroczystych pojemnikach.

Zobacz więcej zdjęć produktów Leni's

Mus jabłkowi Leni’s jest już kolejnym produktem poszerzającym portfolio marki, do którego należą soki NFC w butelkach 250 ml i 1000 ml, a także krojone jabłka sprzedawane w saszetkach 80 g, oraz w opakowaniach zbiorczych tzw. family pack.

Powiązane artykuły

X