Czegóż to nie zrobią producenci owoców, aby poprawić swoją kondycję finansową? Są nawet w stanie rozpocząć produkcję jabłek wielkości czereśni. Co więcej we Francji stworzyli stowarzyszenie pod nazwą Sicoly specjalizujące się w produkcji jabłek ozdobnych wykorzystywanych w celach kulinarnych. Jabłka-liliputy są mrożone i przetwarzane zanim trafią na stół. Stanowią dekorację obok innych owoców: wiśni z szypułką, porzeczek w gronach i malin.
Źródło: Reussirfl 2008
 

Powiązane artykuły

Najnowsze komentarze

Ostatnio na forum

  • Brak postów do publikacji.

Sadownicy polują

Ankieta

Na rynkach hurtowych - 11.6%
Do grup producenckich - 32.5%
Sam sortuję i wywożę za granicę - 5.6%
Sprzedaję z podwórka obcokrajowcom - 9.3%
Handluje z polskimi prywatnymi pośrednikami - 23.5%
Korzystam z internetowych aukcji - 2.3%
Sam wstawiam do supermarketów i hurtowni - 4%
Sprzedaję na kilogramy na targowiskach - 8.9%
Głosowanie w tej sondzie zakończyło się
X